Till nyhetsarkivet

Tunabyggen bildar bolag med Prefament och bygger bostadsrätter

Tunabyggen och Prefament har bildat ett gemensamt bolag för att bygga bostadsrätter i Jakobsdalen.
Bolaget får namnet Borlänge Byggproduktion AB och ägs till 55 % av Prefament och till 45 % av Tunabyggen.

Planerna är att bygga ett 70-tal bostadsrätter i två hus i det som blir första etappen av Jakobsdalen – en helt ny stadsdel som växer fram i västra Borlänge, nära Nygårdsdalen, Framtidsdalen och Jakobsgårdarna. En modern stadsdel med fokus på social och ekologisk hållbarhet.

Trivsam mix

– Jakobsdalen ligger i den kanske mest dynamiska delen av Borlänge med gångavstånd till Högskolan Dalarna, Trafikverket, Dalarna Science Park, Kupolen, Ikea och hela Norra Backa handelsområde, säger Jörgen Olsson, Vd i Tunabyggen.

– I Jakobsdalen ska du kunna äga eller hyra din bostad, här byggs bostadsrätter och hyresrätter, i småhus och höghus, i en trivsam mix. Genom att Tunabyggen nu för första gången bygger bostadsrätter, vill vi bidra till och starta den utvecklingen.

Attraktiva lägenheter

Bostadsrätterna planeras att byggas i två omgångar med 27 lägenheter i ett första hus och därefter ett andra hus med 43 lägenheter.

– Bostadsrätterna byggs utifrån Prefaments koncept med lättmonterade och flexibla lägenhetsmoduler i trä som kan kombineras till attraktiva lägenheter i olika storlekar, med eller utan balkong.

Övriga aktörer som bygger bostäder i den första etappen av Jakobsdalen är BoKlok, som bygger ett 60-tal bostäder, och Ekeblad Bostad AB som planerar för 36 radhus.

Skiss av husen som planeras byggas av Tunabyggens och Prefaments gemensamma bolag.

Skissen visar den tänkta utformningen av bostadsrätterna som byggs av Tunabyggens och Prefaments gemensamma bolag. Illustration: Östberg Arkitektur AB

Kartskiss som visar Jakobsdalen etapp ett och var de olika bostäderna som nämns i texten ska byggas.

FAST2 Tailor integration är nu igång, exempeltexten skriver man över med eget innehåll.