Till nyhetsarkivet

Sök högskolestipendiet senast 30 november

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delas ut under våren till fyra studenter vid Högskolan Dalarna,  som får 20 000 kr var. Sista ansökningsdag är den 30 november.

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium vänder sig till dig som är bosatt i Dalarna och som studerar heltid vid Högskolan Dalarna. Du ska också, vid sidan av studierna, ha ett socialt engagemang i Borlänges eller Faluns föreningsliv, i bostadsområdet, i studentkåren eller på annat sätt bidra till en positiv utveckling i Borlänge, Falun och/eller regionen.

– Syftet är att bygga relationer mellan studenterna och våra företag. Vi vill med det här stipendiet visa att de som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och regionens näringsliv, säger Jörgen Olsson, VD på Tunabyggen.

– En bra samverkan mellan näringsliv och högskola ger också studenten mer möjligheter.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, HSB Dalarna, Kopparstaden AB, Lindgrens fastigheter AB, Mockfjärds AB, Prefament AB, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, Swedbank och TriaTech IT AB.

– Det är viktigt för oss som företag att vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Högskolestipendiet är en del i det arbetet, menar de medverkande företagen.

– Vår intention är också att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges och Faluns attraktivitet som studentstäder. En attraktiv Högskola är viktig för våra företag och för Borlänges, Faluns och regionens utveckling.

Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Information och ansökan

Till mer information och ansökningsformuläret 


Collage av bilder på en tjej med böcker i famnen, en uppslagen bok och ett bord med ungdomar runt sett uppifrån.
Banner med loggor från medverkande företag.