Till innehållet
Till innehållet

Möt några medarbetare

Tunabyggen har närmare fyrtio olika typer av tjänster inom vår verksamhet och vi är cirka 105 medarbetare. Här möter du några av våra medarbetare som berättar om sin yrkesroll och vad de tycker om att jobba på Tunabyggen.

Exempel på yrkesgrupper på Tunabyggen

Fastighetsvärd, miljövärd, fastighetstekniker, drifttekniker, hantverkare, elektriker, och områdeschef. Bosocial samordnare, chef fastighetsservice, kundcentermedarbetare, lokalutvecklare, hyresadministratör och kundcenterchef. Controller, redovisningsekonom, ekonomiassistent, redovisningschef och administrativ chef. IT-strateg, upphandlingsstrateg, miljöstrateg, löneassistent, HR-generalist och HR-chef. Miljö- och kvalitetssamordnare, byggprojektledare, projektsamordnare, projektledare energi/vvs, energistrateg, elansvarig samordnare, besiktare och teknisk administratör. Fastighetsförvaltare, förvaltare utemiljö, bygg- och förvaltningschef. Marknadsstrateg, kommunikationsstrateg, studentkoordinator och marknadschef.

En man sitter i en Tunabyggenbil där loggan syns stort på sidan och ler. 

Fastighetsvärd

Jag heter Jimmy och jag är fastighetsvärd och jag är också med i beredskapsgruppen. 2013 började jag som säsongare och därefter har jag varit miljövärd, reparatör och jobbat på felanmälan innan jag började som fastighetsvärd för Tunabyggen Studentbostäder.

Jag gillar mitt jobb då vi är ett litet team, där jag och min kollega som är studentkoordinator tar oss an utmaningar och löser de problem som uppstår. Jobbet innebär verkligen frihet under ansvar och det är mycket variation i arbetsuppgifterna.

Tunabyggen är en mycket bra arbetsgivare, med bra avtal och förmåner med bland annat kaffe, frukt, lediga halv- och klämdagar. Jag trivs bra med alla kollegor och det finns bra möjlighet till övertid för den som vill tjäna en extra slant eller extra ledighet.

En leende kvinna i en bygghjälm och arbetsjacka står framför en port till ett hus.

Projektsamordnare

Victoria heter jag och jobbar som projektsamordnare inom bygg och förvaltning. Jag fick upp ögonen för Tunabyggen via Högskolan Dalarna här i Borlänge där jag gick min byggtekniska utbildning. Jag hade turen att få gå min VFU (verksamhetsförlagda utbildning) hos Tunabyggen och fick därefter även sommarjobba här och har numera en tillsvidare anställning.

Jag jobbar i en mansdominerad bransch, men det märker jag inte av på något negativt sätt. Jag upplever att jag blir sedd för mina kunskaper och min nyfikenhet för branschen. Tunabyggen är en väldigt utvecklande arbetsplats, jag får mycket förtroende och möjligheten att styra mitt arbete själv. Frihet under ansvar, det värderar jag högt.

I min roll arbetar jag väldigt nära våra byggprojektledare som driver Tunabyggens renoveringsprojekt. Jag har otroligt varierande arbetsuppgifter där jag jobbar med allt från att vara på byggarbetsplatsen, byggmöten, möten med våra hyresgäster till logistik och planering kring projekt. Jag förser våra hyresgäster med information inför och under renoveringar och jag ansvarar för våra hyresgästers flytt till de tillfälliga lägenheter i större renoveringsprojekt.

Det bästa med mitt jobb är variationen i mina arbetsuppgifter både inom ett projekt, men också mellan de olika projekten jag arbetar i. Jag får också möjligheten att utvecklas i min yrkesroll och den möjligheten är jag jätteglad för, vilket också bidrar till att jag trivs så himla bra på Tunabyggen.

En leende man i Tunabyggenjacka har lyft locket på en underjordsbehållare för sopor och pekar in i den.

Miljöstrateg

Jag heter Fredrik och jag jobbar som miljöstrateg. Tjänsten lockade mig då Tunabyggen är en attraktiv arbetsgivare, jag ville arbeta mer med miljö och avfallsfrågor. Dessutom såg jag en möjlighet att få göra skillnad.

Jag arbetar brett med allt från att representera Tunabyggen i olika typer av samarbeten lokalt till nationellt, jobba fram strategier och nya arbetssätt, till handgripligt arbete och mötet med våra hyresgäster. Allt med syftet att driva våra klimat- och miljöfrågor i en positiv riktning.

De största utmaningarna är nedskräpning, att få flera hyresgäster att sortera och att ändra vanor och beteenden. Förutom att avfallet har stor miljöpåverkan har det också stor påverkan i plånboken. Det kostar väldigt mycket att inte sortera.

Det mest positiva med att jobba på Tunabyggen är att jag får jobba med det jag brinner för och får bidra till förbättring. Jag har ett roligt jobb och trivs så bra ihop med duktiga, engagerade och härliga kollegor och samarbetspartners.

En man i Tunabyggenkläder sitter på huk framför ett arbetsfordon. 

Miljövärd

Jag heter Abdirahman, men kallas ”Sharrara” och jobbar på Tjärna Ängar. Jag började som säsongare 2018, jobbade varje sommar och fick en fast tjänst 2022. Jobbet som miljövärd kan vara rätt tufft ibland, men jag trivs bra på mitt jobb. Jag är mest utomhus, men jobbar jag inne någon gång är det skönt som omväxling. Jag har också väldigt bra kollegor och chefer omkring mig som man kan skoja och skratta tillsammans med.

Miljövärdens roll innebär bland annat att städa och hålla rent i våra områden och i våra miljöhus/stationer, samt jobba med återvinning etc. Miljövärden är Tunabyggens ansikte utåt, som skapar kontakter med våra hyresgäster samt bidrar till att skapa trygghet och trivsel i våra områden.

Senast uppdaterad: