Till innehållet
Till innehållet
I förgrunden sommarblommor, bakom det syns Tunabyggens huvudkontor och entré till receptionen.

Om oss

AB Stora Tunabyggen är bostadsföretaget som jobbar med ett samhällsnyttigt perspektiv. Vi har cirka 5 270 bostäder och cirka 370 kommersiella lokaler.

Vi har ett varierat utbud av lägenheter i hus från många tidsepoker, alltifrån gammal genuin bruksmiljö från 1800-talet till nyproduktioner i centrala Borlänge.

Ägare och verksamhet

AB Stora Tunabyggen med dotterföretagen Borlänge Studentbostäder AB och Tunabyggen Fastighets AB, ägs i sin helhet av Borlänge Kommuns Förvaltnings AB (BKF).

Enligt avtal, utför vi tjänster åt Borlänge kommun, i form av drift, skötsel och uthyrning av kommunens fastigheter, såsom skolor, förskolor, serviceboenden och andra lokaler.

Vår vision: Tunabyggen, det självklara valet!

Vi strävar efter att vara det självklara valet i Borlänge genom att erbjuda trygga och trivsamma boendemiljöer, med bostäder för olika behov och livsstilar. Vi skapar socialt hållbara bostadsområden med minskade klyftor. Vi bidrar till en grönare framtid genom hållbara lösningar för att minska vår klimatpåverkan. Ju mer vi närmar oss visionen desto större möjlighet är att Tunabyggen blir det självklara valet med en hållbar bostadsgemenskap. En plats att komma hem till!

Affärsidé

Tunabyggen ska med rätt kompetens bygga, äga och förvalta prisvärda bostäder och lokaler i Borlänge.

Nöjda kunder och hyresgäster som uppfattar att vi har prisvärda bostäder och lokaler, ger en god uthyrningsgrad och sund ekonomi. Förutsättningen för att skapa detta är rätt kompetens inom till exempel teknik, miljö och ekonomi. Service och kundbemötande är också mycket viktiga kompetensområden för oss.

Snabbfakta

Antal bostäder: 5 275
Antal fastigheter: 103
Yta bostäder: 326 534 kvm
Antal lokaler: 187
Yta lokaler: 38 946 kvm
Förvaltar åt andra ägare, antal lokaler: 108
Förvaltar åt andra ägare, yta: 267 626 kvm
Genomsnittshyran: 1 191 kr/kvm
Antal årsarbetare: 108
Omsättning: 436 mkr

Flera snabbfakta finns i Tunabyggens Årsredovisning och hållbarhetsredovisning 2022, länk strax nedan.

Årsredovisning och hållbarhetsredovisning

Läs vår års- och hållbarhetsredovisning här på webben eller ladda ner den. Som ett komplement till årsredovisningen har vi filmen Året med Tunabyggen. Års- och hållbarhetsredovisningen för 2023 publiceras i april/maj 2024.

Filmer

Film om Året med Tunabyggen 2023

Publikationer

Senast uppdaterad: