Till nyhetsarkivet

Nya uthyrningsregler

Nu kan du ställa dig i Tunabyggens bostadskö från du är 16 år. Det är en av nyheterna i de nya uthyrningsregler som gäller från den 1 april.

Vår ambition är att skapa en tydlighet för både hyresgäster och medarbetare, och att tydligheten bidrar till trygghet. Det är viktigt, särskilt i en tid som präglas av stor bostadsbrist.

Hos Tunabyggen ska alla vara välkomna att hyra sitt hem och det är viktigt att uthyrningen präglas av transparens, tydlighet och alla människors lika värde.

Några nyheter

  • För att få en lägenhet måste du vara myndig, men genom att stå i kö från 16 år samlar du de viktiga köpoängen. En poäng för varje dag gäller för alla från 1 april 2018.
  • Bor du hos Tunabyggen behöver du inte stå i kö, hyresgäster får en poäng för varje dag du bor i en och samma lägenhet. Flyttar du, inom eller utanför Tunabyggen, så nollställs ködagarna och du får börja samla dagar på nytt, samma sak gäller nya hyresgäster som skriver nytt hyreskontrakt.
  • Grunden i vår uthyrning är att den som stått längst i kö får erbjudande först.
  • För att få en lägenhet ska du uppfylla Tunabyggens grundkrav bland annat när det gäller inkomst och eventuella skulder och betalningsanmärkningar.
  • Om du står i kö, eller bor hos Tunabyggen och vill vara aktiv i kön, måste du uppdatera dig genom att minst var tolfte månad logga in på ”Mina sidor” på tunabyggen.se. Gör du inte det nollställs ködagarna och de kan inte återställas. Har du inte tillgång till Internet kan du ringa eller besöka Tunabyggen för att ställa dig, eller uppdatera dig, i kön.
  • Svarar du inte ja eller nej till ett erbjudande om en lägenhet räknas det som ett nej. Den som låter bli att svara tre gånger spärras från att göra intresseanmälan under tre månader. Detta är en skärpning av tidigare regler.

Mer information

Våra uthyrningsregler finns i sammanfattning under Bo hos oss/Uthyrningsregler

Våra uthyrningsregler i helhet finns i broschyren: Tunabyggens uthyrningsregler (pdf)

I ett infoblad finns: Tunabyggens uthyrningsregler i korthet (pdf)

Uthyrningsreglerna finns också enkelt tillgängliga på sidan Blanketter och dokument, som du når via länkarna i sidfoten.