Till nyhetsarkivet

Ny ägare av fastigheter på Bullermyren och Tjärna Ängar

Tunabyggen säljer fastigheter på Bullermyren och Tjärna Ängar till Stålbo Borlänge AB.
Övertagandet sker den 3 september i år. Totalt berörs 503 lägenheter på Allfarvägen 69-77, Betesgatan 12-14 och Plogstigen 2-24.

Berörda hyresgäster har fått information i sina brevlådor om att en ny ägare tar över fastigheten den 3 september. Fram till det datumet sker ingen förändring.

Långsiktigt ansvar

– Vår yttersta ambition har varit att hitta en ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten, för kontakterna med hyresgästerna och för Borlänges fortsatta utveckling. Vår bedömning är att köparen är en seriös aktör, säger Kenneth Persson, ordförande i AB Stora Tunabyggen.

Bakgrunden till försäljningen är att AB Stora Tunabyggen har haft i uppdrag av ägaren Borlänge kommun att sälja fastigheter. Intäkterna från försäljningen ska göra det möjligt att fortsätta renovera befintliga, och bygga nya, bostäder.

– Genom försäljningen får vi förutsättningar att kunna utveckla både befintliga och nya bostadsområden i Borlänge, säger Kenneth Persson.

Inga förändringar

Den nye ägaren Stålbo Borlänge AB äger sedan tidigare, genom sitt moderbolag Fastighetsmästaren AB, bostäder i Borlänge och på fler orter i Dalarna.

– Vi är en långsiktig förvaltare av hyreslägenheter. Vår ambition är att bedriva verksamheten i samma anda och med samma tänk som nuvarande ägare. Att vi blir nya ägare av fastigheten innebär egentligen inga förändringar för hyresgästerna, säger Patrik Junkka, Vd för Stålbo Borlänge AB.