Till nyhetsarkivet

Krisberedskapsveckan 11-17 maj

”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”. I år blir veckan annorlunda, men ändå med fokus på hemberedskap. I år hyllas också initiativ som gör skillnad under coronapandemin!

Det är många som har fått sig en tankeställare kring hemberedskap under den nuvarande coronapandemin. Alla, efter förmåga, behöver vara förberedda om något händer. Årets tema för Krisberedskapsveckan är att visa att det vi gör och lär oss i dag bidrar till krishantering nu och i framtiden. Därför är årets budskap ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst.”

Kända artister gör exklusiva hyllningar

Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer en artist att hylla något av alla de initiativ som privatpersoner, föreningar och organisationer tar under pandemin, med en exklusiv livespelning på instagramkontot @dinsakerhet. Här kan också alla som vill skicka in en egen hyllning till något initiativ som bidrar till krishanteringen och också se andras hyllningar.

Mer på borlange.se

Borlänge kommun arbetar på många olika sätt för att skapa en levande och trygg plats att bo, vistas och arbeta i. Som invånare i Borlänge är det också viktigt att du som medborgare är förberedd.

Läs mer om Krisberedskapsveckan i Borlänge på Borlänge kommuns hemsida

Här finns också exempel på många goda initiativ i Borlänge och en beskrivning om Kristberedskapsveckan och vad den innebär.

Artister hyllar fina initiativ under krisen. Varje dag kl. 15 på instagram @dinsakerhet