Till innehållet
Till innehållet

Tillval

Vi vill kunna öka våra hyresgästers möjlighet att själv påverka sin lägenhetsstandard och har därför valt ut ett antal tillval som vi ser efterfrågas. Du som är hyresgäst hos oss kan göra intresseanmälan för olika typer av tillval. OBS! Kolla med din fastighetsvärd först innan du köper t ex en tvättmaskin eller något annat, så att det är möjligt att installera maskinen.

OBS! Tillfälligt stopp av vissa tillval!

Det går tyvärr inte att beställa diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. När det är möjligt att göra intresseanmälan för dessa produkter, meddelar vi det här.

Vad är tillval och hur betalar man?

Ett tillval höjer standarden i lägenheten och därmed även hyran. Betalningen för tillvalen sker genom ett permanent hyrestillägg på din månadshyra. Du kan lämna intresseanmälan för tillval i lägenheten om rätt förutsättningar finns. Se blanketten för aktuella priser. Du börjar betala för tillvalet när du fått tillvalet levererat och installerat.

Villkor för tillval

För att kunna göra ett tillval hos oss får du inte ha någon skuld till Tunabyggen och hyran ska ha betalats i tid. När du lämnar in din intresseanmälan om tillval görs en kontroll av dig som kund. Är ni två personer på hyresavtalet måste båda skriva under intresseanmälan.

Vem tillhör tillvalet?

Tillvalet tillhör lägenheten och stannar i lägenheten när du eventuellt väljer att flytta. När tillvalet tjänat ut kommer det att ersättas av en ny likvärdig produkt, utan nya kostnader för dig som hyresgäst. Du ansvarar för att produkterna vårdas och sköts enligt fabrikantens anvisningar, så länge du bor i lägenheten. Vi på Tunabyggen ansvarar för underhåll och service, om inget annat anges.

Kan man välja vilket tillval som helst?

Nej tyvärr. I en del lägenheter kan det t ex vara teknisk svårt eller omöjligt att installera ett tillval, då det inte får plats en tvättmaskin i badrummet eller en diskmaskin i köket. Därför gör du en intresseanmälan om tillval till oss och i nästa steg kollar vi om det är möjligt att installera tillvalet.

Du kan tyvärr inte beställa en torktumlare av Tunabyggen om du redan har en egen tvättmaskin, då vi inte kan koppla ihop Tunabyggens torktumlare med en privat tvättmaskin. Det kan du däremot lösa genom att skaffa en egen torktumlare.

OBS! Inför inkoppling av din tvättmaskin

Om du köper en egen tvättmaskin måste du köpa med ett tvättmaskinsstativ/förhöjningssockel. Av elsäkerhetsskäl måste tvättmaskinen komma upp en bit från golvet, för att den inte ska kunna komma i kontakt med vatten. Stativet måste finnas på plats när vi ska installera maskinen.

Blankett för intresseanmälan för tillval

Fyll i och skriv ut blanketten för intresseanmälan för tillval, sedan lämnar du den till din fastighetsvärd. Du kan också maila in blanketten till info@tunabyggen.se eller lämna den på vårt Kundcenter, Utanforsgränd 2.

På blanketten finns aktuella priser/tillägg på hyran för respektive tillval.

Senast uppdaterad: