Till innehållet
Till innehållet

Störande grannar

Att grannar stör beror ofta på tanklöshet och de rättar
sig vanligen efter en tillsägelse.

Du som bor i ett flerfamiljshus, bor nära andra människor. Du hör dina grannar och de hör dig.Det är livligare hos en barnfamilj än hos en ensamstående, en del är kvällsmänniskor medan andra trivs bäst på morgonen och så måste det få lov att vara, men för att alla ska trivas krävs det att vi visar varandra respekt, hänsyn och välvilja.

Mycket kan ordnas upp genom att prata med varandra!

En del blir störda av sådant som andra inte bryr sig om. Genom att prata med varandra kan vi lösa missförstånd och konflikter. Genom att hälsa på dina grannar, lära känna och förstå dina grannar skapas trivsel och tolerans för varandras olikheter. Goda grannar ökar tryggheten!

Så gör du

  • Om du blir störd av dina grannar: Prata i första hand med din granne och berätta att du blir störd.
  • Om du stört en granne: Prata med din granne och lös det på bästa sätt. Goda grannar är guld värt! Har Tunabyggen kontaktats meddelar vi dig om du stört.
Fel: En illustrerad bild som visar två personer som skriker medan TVn står på för fullt. På andra sidan om väggen sitter en person och håller för öronen pga oväsendet från grannarna. En felsymbol ligger i bilden.
Bild på en dåligt omhändertagen balkongFörstora bilden
Bild på en dåligt omhändertagen balkongFörstora bilden

Om du behöver kontakta Tunabyggen

  • Dagtid kontaktar du din fastighetsvärd Kontaktinformation finns på Mina sidor.
  • Vardagar efter klockan 16 och helger ringer du till Tunabyggens störningsjour på tel. 010-470 57 61

Skyldigheter enligt Hyreslagen

Hyreslagen är mycket tydlig i att alla hyresgäster är skyldiga att visa hänsyn. Den som stör och inte rättar sig efter tillsägelser kan bli uppsagd från sin lägenhet. Dina skyldigheter som hyresgäst gäller i lägenheten och i gemensamma utrymmen som t ex trapphuset, hiss, tvättstuga och i andra delar av bostadsområdet. Du är också ansvarig för dina gäster.

Senast uppdaterad: