Till innehållet
Till innehållet

Frågor och svar om renoveringsprojektet Bullermyren

Här finns frågor och svar till hyresgäster om stambytet på Bullermyren. Informationen uppdateras vid behov.

 

Varför gör ni den här renoveringen?
- Vi renoverar husen för att förebygga vattenskador då avloppen och vattenledningar börjar att bli i väldigt dåligt skick. För att kunna genomföra renoveringen behöver vi riva kök och badrum vilket innebär att kök och badrum blir helrenoverat. Vi moderniserar elen i samband med detta.

Hur mycket kommer jag få betala i hyra efter renoveringen?
- Flera av åtgärderna som ska göras i huset är standardhöjande åtgärder och innebär en hyreshöjning. Höjningen förhandlas fram med Hyresgästföreningen. Den nya hyran kommer att fasas in successivt. Första året efter renoveringen höjs månadshyran med 300 kr. Efterföljande år höjs månadshyran med 350 kr ytterligare, till dess att full höjning uppnåtts. Detta gäller oavsett hyreshöjningens storlek. Infasningen inleds när renoveringen är klar i din lägenhet.

Var kommer vi att bo under renoveringen?
- Vi erbjuder tillfälliga bostäder på Skördegatan 27 och Masergatan 2, på Bullermyren. Bostäderna är möblerade och grundutrustade.

- Du kan också välja att lösa ditt boende på egen hand.

Ska jag adressändra?
- Nej, du ska inte adressändra. Du kommer att ha din postbox i en postbod i området.

Vad ska jag ta med mig till mitt tillfälliga boende?
- Ta med dig alla kläder, tillhörigheter och saker som du vet att du kommer att behöva under de årstider du bor i din tillfälliga lägenhet. Ta också med dig saker som är av stort personligt värde.

Hur plockar jag ihop i min lägenhet?
- Allt i lägenheten ska plockas ihop och packas i kartonger.

Kan lampor, gardinstänger, tavlor, vägghyllor och liknande sitta kvar?
- Nej.

Ska allting vara urplockat ur garderober och köksskåp?
- Ja, du måste plocka ur garderober och skåp och lägga i flyttkartonger. Du behöver inte ta med dig allt till det tillfälliga boendet, du kan lämna det du inte behöver i lägenheten.

Var ska jag ställa mina saker och möbler som är kvar i lägenheten?
- De möbler och de saker du har packat ner i flyttkartonger som du lämnar i lägenheten kommer flyttfirman att placera mitt i rummen så att hantverkarna kan arbeta fritt. Skrymmande möbler kan komma att magasineras.

Var ska jag ställa mina saker som är i mitt källarförråd?
- De saker som du önskar ha kvar packar du ned i kartonger. Kartongerna ska märkas och kan stå kvar i ditt låsta källarförråd tills vi ber dig att låsa upp när dina kartonger ska flyttas till ett magasin. Detta gäller endast tillhörigheter från ditt förråd. Vi erbjuder dig ett antal flyttkartonger per lägenhet.

- De tillhörigheter som du kan komma att behöva ska du ta med dig till din tillfälliga lägenhet.

- Passa på att rensa ditt förråd och fundera över vad i ditt förråd som du vill ha kvar. Det kommer att finnas markerade utrymmen i källaren där du kan sortera och slänga de saker du inte längre vill ha kvar. Där kan du även lämna möbler och tillhörigheter som kan gå till återbruk.

Finns det nätverk/Wifi i de tillfälliga bostäderna?
- Vi flyttar ditt befintliga internetabonnemang så att du använder ditt eget WIFI i din tillfälliga bostad.

Vem vänder jag mig till vid frågor?
- Du vänder dig till projektsamordnare Victoria Björkstrand, telefon 0243–73921, e-post victoria.bjorkstrand@tunabyggen.se

Senast uppdaterad: