Till innehållet
Till innehållet

Garage och bilplatser

I många områden kan du hyra en bilplats med eller utan motorvärmare eller en garageplats för din bil. Ibland kan det finnas väntetid för sådana platser. Meddela därför i god tid om du vill hyra en plats för din bil.

Regler för tilldelning av bilplatser

Våra bilplatser tilldelas i första hand hyresgäster som bor hos Tunabyggen i området, en plats per lägenhet. I andra hand tilldelas hyresgäster som bor hos Tunabyggen i annat område, moms tillkommer då med 25 %. I mån av tillgång kan sökande som inte bor hos Tunabyggen få bilplats, moms tillkommer då med 25 %. Fler än en bilplats per lägenhet kan hyras i mån av tillgång.

Förvaring i garage

Garaget är bilens plats och inget extra förråd. Det enda du får förvara i garaget, förutom ditt fordon, är fyra extra bildäck. Har du en parkeringsplats i ett centralgarage får du endast parkera ditt fordon och inte förvara något annat där.

Snöskottning

  • Du som har en parkeringsplats skottar den själv.
  • Du som har garage skottar 70 cm framför (då maskinerna inte kommer åt längst in).

Reparation och biltvätt

Din parkeringsplats eller ditt garage är ingen bilverkstad. Åk istället till en mack med gör-det-själv-avdelning. Av miljöskäl får du inte byta olja eller liknande på eller i anslutning till ditt garage eller parkeringsplats.

Bild på en väl omhändertagen balkong
Bild på en dåligt omhändertagen balkongFörstora bilden
Senast uppdaterad: