Till innehållet
Till innehållet

Flytta in

Vi önskar dig hjärtligt välkommen som hyresgäst hos Tunabyggen. För att förenkla din inflyttning har vi samlat praktisk information som kan hjälpa dig att göra din flytt enklare.

Det är självklart att en flytt innebär frågor. Hittar du inte svaret på dina frågor här på hemsidan, kan du naturligtvis kontakta oss. Du kan kontakta Kundcenter vid allmänna frågor, se kontaktinformation och öppettider under Kontakt. Du kan också kontakta din fastighetsvärd som känner till din lägenhet och området. Kontaktinformation finns på Mina sidor och i ditt trapphus.

Kom-ihåg-lista vid inflytt

När det är dags för inflytt

  1. Kontakta din fastighetsvärd i god tid för att boka tid för nyckeluthämtningen! Du får då tid och plats för utlämningen. Kontaktinformation finns på Mina sidor.
  2. Det är den som står på kontraktet som ska kvittera ut nycklarna. Giltig ID-handling ska visas upp. OBS! När du hämtar nycklarna, ska du också visa upp ett kvitto, på papper eller i mobilen, på att första hyran är betald.
  3. Inflyttningsdatum gäller från och med klockan 12 den dag som anges i kontraktet. Är det en helgdag, gäller kontraktet från klockan 12 första vardagen i månaden.
  4. Kontrollera att lägenheten är hel och ren. Kontakta din fastighetsvärd om något inte är som det ska! Kolla besiktningsprotokollet som ligger på Mina sidor för din lägenhet. Om du upptäcker skador eller fel som tidigare hyresgäst orsakat och som inte finns inskrivna i lägenhetens besiktningsprotokoll måste du kontakta oss! Gör du inte det direkt kan du själv bli betalningsansvarig för skadorna.
  5. Du ansvarar för din bostad från den dag du hämtar nycklarna och flyttar in, till den dag du flyttar ut och lämnar nycklarna. Det är viktigt att du sköter din lägenhet.

Länkar

Senast uppdaterad: