Till innehållet
Till innehållet

Bredband och TV

Tunabyggen har under flera år satsat på att bygga ut infrastrukturen för att kunna erbjuda dig som hyresgäst några av marknadens bästa digitala tjänster. Tunabyggen har nu upphandlat Telia och Tele2 som nya operatörer för bredbandstjänster och kabel-tv. Här följer en sammanfattande information om tv och bredband för våra hyresgäster. Observera att informationen gäller de flesta av våra hyresgäster – det finns ett fåtal adresser som har andra lösningar och som inte omfattas av informationen.

 

De flesta av Tunabyggens bostäder är anslutna till ett nät där Telia/Zitius under 2024 blir ny bredbandsoperatör för tjänster som till exempel internet, telefoni och TV. Efter övergången till Telia/Zitius kommer du att hitta kontaktuppgifter till alla tjänsteleverantörer i portalen zmarket.se.

  • Vid flytt lämnas kablar, gateway och strömadapter kvar, de tillhör lägenheten.
  • Du kontaktar alltid din tjänsteleverantör när du vill köpa, byta, flytta eller säga upp en tjänst och när du vill göra en felanmälan.

Hur berör Tunabyggens nya avtal mig som hyresgäst?

De flesta av Tunabyggens bostäder är anslutna till ett nät där Telia/Zitius under 2024 blir ny bredbandsoperatör för tjänster som till exempel internet, telefoni och TV. Efter övergången till Telia/Zitius kommer du att hitta kontaktuppgifter till alla tjänsteleverantörer i portalen zmarket.se.

  • Du som har kabel-tv och är nöjd med det kan fortsätta med det och behöver inte göra någon förändring.
  • Du som har Internet och är nöjd med din tjänsteleverantör kan fortsätta med det och behöver inte göra någon förändring.
  • Du som har IPTV kommer att behöva beställa en ny box från Telia/Zitius´ portal zmarket.se. Du får mer information när den går att beställa.

Frågor som rör bredband, kabel-tv, Internet, IPTV ställer du direkt till Telia, Tele2 eller din tjänsteleverantör.

Telias kundtjänst når du på 020-20 20 70. Öppettider: Vardagar 8.00-19.00, lördagar 9.00-18.00, söndagar stängt.

Tele2 Kundservice når du på telefon 0775-17 17 20. Öppettider vardagar 8.00-19.00, lördagar 9.00-15.00, söndagar stängt.

Du kan också kontakta din tjänsteleverantör.

TV

Om du, som de flesta av våra hyresgäster, har TV via en antennkabel i ett antennuttag behöver du inte göra något för att fortsätta ha det ordinarie TV- och tjänsteutbud som du har idag. Vårt nya avtal innebär att du som hyresgäst kan få bättre tv-kvalitet (HDTV) genom att beställa ett gratis kort från Tele2 som du stoppar in i din tv, vilket fungerar i de flesta tv-modeller om du har en kortplats i din TV (eller box) och om din TV stödjer HDTV.  Via Tele2:s app har du alltid HD-kvalitet.

I Tele2:s tv-utbud ingår för närvarande 13 kanaler + eventuellt en lokal kanal.

Alla som har ett bredbandsuttag kommer att kunna beställa en gratis IPTV-box från Telia/Zitius portal zmarket.se. Har du idag en IPTV-box från Tele2/Comhem kommer du att behöva beställa ny box. Mer information kommer när boxen går att beställa.

I Telias/Zitius´ tv-utbud ingår för närvarande 18 kanaler och 15 Play-tjänster.

Bredband

Telia är ny operatör för bredbandstjänster till våra hyresgäster. Mer information kommer till dig inför bytet av operatör som sker under 2024. Du kan behålla din nuvarande tjänsteleverantör även efter bytet.

Bytet kommer i praktiken att innebära ett kort driftstopp i samband med bytet. Telia kommer senare även att behöva göra en anpassning av uttaget i din bostad, vilket oftast finns i hallen i din lägenhet. Mer information kommer när det blir aktuellt.
Om du idag inte har någon bredbandsleverantör, och inte vill ha det, kommer vi ändå att behöva göra anpassningen i din lägenhet. I övrigt berörs du inte.

Du kan även köpa bredbandstjänster via Tele2:s kabel-tv-nät. Har du redan idag internet via kabel-TV-nätet kan du fortsätta använda dina tjänster som vanligt.

Gratis Internettjänst

Tunabyggen kommer att kunna erbjuda dig som hyresgäst en gratis internettjänst med lägre hastighet, 2/2 Mbit/s. Den beställs via en portal som tillhandahålls av Telia/Zitius. Mer information kommer när detta går att beställa. 

Andra bredbands- och tv-lösningar

På vissa av våra adresser finns det andra bredbands- och tv-lösningar, vilket vi informerar om när du skriver ditt kontrakt.

Lokalhyresgäster

För dig som är lokalhyresgäst ingår inte abonnemang av bredband eller tv. Du måste teckna eget avtal.

Parabol

För att sätt upp en parabol måste du ha Tunabyggens tillstånd! Det är förbjudet att sätta upp en parabol på fasaden eller på balkongräcket. På hus som är renoverade eller nybyggda får du inte alls sätta upp någon parabol. Vill du veta vad som gäller för ditt hus, kontaktar du din fastighetsvärd.

Senast uppdaterad: