Till innehållet
Till innehållet

Besiktning och underhåll

Vi har olika typer av besiktningar.

Vid uppsägning: Förbesiktning

Förbesiktningen bokas i samband med uppsägning av hyresavtalet. Normalt genomförs förbesiktningen inom två veckor efter uppsägningen. En besiktningsman bedömer då normalt och onormalt slitage.

Om vi i samband med besiktningen bedömer att lägenheten du bor i har skador eller ett onormalt slitage kommer du som hyresgäst debiteras för återställningen, detta inkluderar både fysiskt slitage som stark lukt eller skador från matos, rökning, husdjur eller dylikt.

Onormalt slitage ska åtgärdas inom uppsägningstiden. Om inte, debiteras avflyttande hyresgäst vid utflytt.

Inför utflytt: Avflyttningsbesiktning (städbesiktning)

Kontakta din fastighetsvärd i god tid inna avflytt och boka in en avflyttningsbesiktning. Besiktningen görs nära eller på avflyttningsdagen. Kontaktinformation finns på Mina sidor.

Vid besiktningen kontrolleras flyttstädningen så att lägenheten är i godkänt skick vid återlämnandet. Blir inte städningen godkänd och det finns tid kan avflyttande hyresgäst ges möjlighet att städa om. Måste en städfirma tillkallas debiteras kostnaden avflyttande hyresgäst.

Lägenheten ska vara godkänd och klar senast kl. 12.00 första vardagen efter avtalets slutdatum. Nycklarna lämnas till fastighetsvärden vid godkänd avflyttningsbesiktning.

Medan du bor: Behovsbesiktning

Har du slitna ytskikt i din lägenhet t ex väggar, golv eller annat, kan du kontakta en besiktningsman. Du bokar in ett hembesök och får en bedömning om det är dags för underhåll i din lägenhet.

Inför målning och golvläggning

Det är viktigt att du gör rätt förberedelser inför målnings- och golvjobb i din lägenhet. Du måste följa den checklista som du får i samband med beställningen av arbetet i din lägenhet. Om inte rätt förberedelser gjorts av dig som hyresgäst när arbetet ska inledas, debiterar Tunabyggen dig en avgift.

Senast uppdaterad: