Till nyhetsarkivet

Högskolestudenter tog emot stipendium

Fyra studenter vid Högskolan Dalarna har tagit emot Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium som delades ut för fjärde året i rad.

Stipendiet delades ut under enklare former än tidigare, då inga festligheter är möjliga att arrangera under pandemin. De fyra studenterna uppvaktades utomhus på hemmaplan och, i snö och ihållande regn, fick de ta emot blommor, diplom och en check på 20 000 kronor.

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium har initierats av Tunabyggen och delas ut gemensamt av 14 företag verksamma i Borlänge och Falun, i samarbete med Dalarnas studentkår. Fyra stipendiater utses varje år.

Företagen vill med stipendiet premiera och uppmuntra studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna.

Intentionen är att initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges och Faluns attraktivitet som studentstäder.

– En attraktiv högskola är viktig för företagen och för regionens utveckling. De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och hela regionens näringsliv, säger Anna Timander, Kopparstaden, och Pernilla Bergkvist, Tunabyggen, som tillsammans delade ut årets stipendium.

Årets stipendiater

Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa, Karim Golestaneh och Maria Karlsson.

Juryns motiveringar 2021

Möt stipendiaterna i filmen nedan.

Fotocollage av de fyra stipendiaterna med blommor, diplom och en stor check på 20 000 kronor i händerna.

Från vänster Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa, Karim Golestaneh och Maria Karlsson.