Till innehållet
Till innehållet

Vintervägen 5

På Vintervägen 5 planerar vi att bygga ett nytt klimatsmart och hållbart hus i massivträ med 20-30 lägenheter. Här bor du i utkanten av Borlänge centrum med närhet till all den service centrum erbjuder och ändå lite avskilt.

Huset på Vintervägen 5 kommer att byggas huvudsakligen i trä med en stomme av massivträ. Sannolikt i en teknik som använder korslimmat trä, så kallat KL-trä. En teknik som har börjat användas mer och mer även i byggande av flerbostadshus.

Fördelar med massivträ

Massivträ har en rad fördelar:

Miljö

Att bygga i trä är, rätt utfört, miljövänligt under byggnadens hela livscykel – från produktion till användning till återvinning. Det krävs lite energi, avfallet är obetydligt och koldioxidutsläppen låga. Träet i huset binder koldioxid under husets hela livstid. De träd man byggt med ersätts med nyplanterade träd som också efterhand binder koldioxid. Vilket är stor klimatnytta genom att koldioxiden inte släpps till atmosfären.

Ekonomi

Att bygga i trä innebär korta byggtider och kräver ingen torkning på byggplatsen, vilket sparar både tid och kostnader.

Variationsrikedom

Trä har estetiska kvaliteter. Synligt trä kan ge nya uttrycksformer och med trästommar ges mer flexibilitet i planlösningar.

Fakta

Byggstart: Inte klart

Beräknas färdigt: Inte klart

Områdesinformation:

Centrum

Uthyrningsfrågor:
Kundcenter, tfn 0243-733 00, info@tunabyggen.se

Preliminära skisser

Illustration som visar en tidig skiss över hur byggnationen kan komma att se ut med träbyggnader i ljust trä och rött.

Illustrationen visar en första preliminär skiss över hur byggnationen kan komma att se ut.

Illustration som visar en tidig skiss över hur byggnationen kan komma att se ut med två röda träbyggnader, med buskar, fönster och solpaneler på taket.

Illustrationen visar en första preliminär skiss över hur byggnationen kan komma att se ut.

Bilder

Rivning av en äldre fastighet. En grävmaskin river husväggen. 

Det gamla huset på Vintervägen 5 var i för dåligt skick för att renoveras. Hösten 2019 revs det för att ge plats åt ett nytt klimatsmart och hållbart trähus med spännande och smarta lösningar.

Intresserad?

Är du intresserad av en lägenhet på Vintervägen 5? Ställ dig då i första hand i vår bostadskö via Mina sidor, om du inte redan gjort det. Mer information om hur du kan intresseanmäla dig för en lägenhet på Vintervägen 5 kommer längre fram.


Har du frågor är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter:

Telefon: 0243-733 00

E-post: info@tunabyggen.se.

Senast uppdaterad: