Till innehållet
Till innehållet
En preliminär skiss som visar den norra delen av den planerade stadsdelen Jakobsdalen med Tunabyggens tilltänkta område markerat med röd streckad linje.

En preliminär skiss över området i Jakobsdalen där Tunabyggens tilltänkta område är markerat med röd streckad linje. Petter Blåders väg längst upp i bild och Paradisvägen till vänster.

Norra Jakobsdalen

Tunabyggen vill bygga bostäder i ytterligare en del av det som ska bli den nya stadsdelen Jakobsdalen. I den norra delen, mot Paradisvägen, ligger det tilltänkta området.

Bostäderna kan komma att variera i storlek, höjd och upplåtelseform. Tanken är att bygga klimatsmart, hållbart och med modern träbyggnadsteknik. Mer information kommer när konkreta planer finns.

En helt ny stadsdel

Jakobsdalen är en helt ny stadsdel som växer fram i västra Borlänge, nära Nygårdsdalen, Framtidsdalen och Jakobsgårdarna.

Jakobsdalen ska byggas med fokus på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Målet med Jakobsdalen är att skapa ett modernt bostadsområde med trivsam livsmiljö och olika boendeformer. Flera aktörer kommer att bygga här och Tunabyggen är en.

Tunabyggens två hus på Studievägen 56 och 58, mittemot Nygårdskolan, är de första nya bostäder som byggts i Jakobsdalen.

De 86 lägenheterna i två hus på Aniaragatan 3 och Studievägen 4 blev det andra projektet som byggdes i Jakobsdalen.

Norra Jakobsdalen kan därmed bli Tunabyggens tredje byggprojekt i Jakobsdalen.

Intresserad?

Är du intresserad av en lägenhet? Ställ dig då i första hand i vår bostadskö via Mina sidor, om du inte redan gjort det. Mer information om hur du kan intresseanmäla dig för en lägenhet i Norra Jakobsdalen kommer längre fram när planerna tagit form.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter:

Telefon: 0243-733 00

E-post: info@tunabyggen.se.

Senast uppdaterad: