Till innehållet
Till innehållet

Våra bostäder på Läroverksvallen

Här bor du i moderna hyresrätter med ljusa lägenheter. Lägenhetsstorlekarna är ettor, tvåor och treor, samt en fyra och en femma. Här kan du se bilder från de kommande lägenheterna och göra en rundvandring.


Visualiserad exteriörbild från innergården som visar hus i vinkel med loftgångar och gräsmatta med träd.

Husen ligger på den så kallade Läroverksvallen, mellan Röda Vägen och Läroverksgatan, nära Hagagymnasiet.

Här finns lägenheter i bottenplan med egen ingång, lägenheter med loftgång och lägenheter med trapphus. Husen är tre, fyra eller fem våningar höga.

Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. I ettorna är det kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Alla lägenheter har inglasad balkong förutom ett antal ettor som har fransk balkong. En del av husen har också loftgång.

Det finns olika varianter av planlösningar och storlekar. Mer information om det kommer.

De flesta lägenheter har förråd på vinden, några har förrådet i lägenheten och en del har förråd ute i carportbyggnaden.

På innergården finns gemensamhetsytor och en liten park med lekplats som är gemensam med de intilliggande bostadsrätterna.

De totalt 101 lägenheterna fördelas på 26 ettor, 26 tvåor, 47 treor, en fyra och en femma.

Adresser

Adresserna är:

  • Röda Vägen 9 och 11
  • Röda Vägen 13
  • Thenstedtsgatan 16
  • Läroverksgatan 5
  • Läroverksgatan 7 A-L (egen ingång)

Fastighetsbeteckningen är Vattumannen 1.

Fakta:

Antal lägenheter: 101
Rum: Ettor, tvåor och treor samt en fyra och en femma
Boarea: Ca 32-96 kvm
Hyra: Ej fastställt
Inflyttning: Våren 2025

Snabblänkar

Inflyttning våren 2025

Rökfritt

Husen och lägenheterna är helt rökfria. Rökning är tillåten endast på avsedda platser utomhus. Rökfritt gäller i lägenheter, trapphus, på balkonger och vid entréer.

Bilder

Här finns exempelbilder av badrum, hallar, sovrum och balkonger. Vill du titta runt i kök och vardagsrum i de olika lägenheterna, se rundturen i 360 grader längre ner här på sidan.

(Alla bilder och visualiseringar gäller med reservation för eventuella ändringar.)

Bilder - 2 rum och kök (exempel)

Bilder - 3 rum och kök (exempel)

Bilder - balkong (exempel)

Hållbart tänk

Solceller

Husen får solceller på taken som ska driva fastighetselen, såsom hissar, belysning, ventilation mm.

Returvärme

Husen värms med returvärme istället för primärvärme, vilket ger kostnadsbesparing. Det är första projektet för Tunabyggen med den lösningen och även det första i Borlänge.

Källsortering

Källsortering av hushållens sopor ska underlättas med bra lösningar redan i lägenheten och en miljöstation med underjordsbehållare för alla olika fraktioner.

Varmvatten

Här betalar du endast för det vatten ditt hushåll förbrukar. Du behöver inte betala för grannens vattenförbrukning och kan därmed själv spara energi och kostnader genom att tänka på hur mycket vatten du använder.

P-platser

Alla carportplatser och p-platser har motorvärmaruttag.

Laddboxar

Fyra parkeringsplatser ska vara klara för laddboxar från start och övriga p-platser förberedda.

Utebelysning

Genom nattsänkning av utebelysning dras ljuset ner på natten för att minska elförbrukning och för att skydda djur och insekter som är aktiva på natten. Tillräckligt med ljus finns för att skapa trygghet.

Rundvandring i 360 grader

Titta in i lägenheterna via 360-rundvandringen. Här ser du framförallt exempel på kök och vardagsrum. Vill du se exempel på andra rum se bilderna här ovanför.

Via länken här nedanför kan du göra en rundvandring i en etta, en två, en trea och en fyra. Via knappen "Byt lägenhet" växlar du mellan de olika lägenhetstyperna. Via knappen med pilarna väljer du om du vill att bilden roterar runt av sig själv, "Rotation PÅ" eller "Rotation AV" om du vill rotera manuellt med hjälp av musen.
Länken öppnas i ett nytt webbfönster:

Senast uppdaterad: