Till innehållet
Till innehållet

Kvarteret Aniara i Jakobsdalen

I förgrunden syns huset på Aniaragatan med sin varmbruna träfasad, balkongerna med metallräcken och i bakgrunden syns huset på Studievägen.

I Borlänges nya stadsdel Jakobsdalen finns två nybyggda hus med totalt 86 lägenheter. Hyresvärd är Borlänge Byggproduktion AB, ett bolag helägt av AB Stora Tunabyggen. Lägenheterna stod inflyttningsklara den 1 december 2022. Lediga lägenheter hittar du under Sök ledigt.

Här bor du i moderna hyresrätter, i storlekar från ett rum och kök till tre rum och kök. Lägenheterna är ljusa och har ett fint läge nära naturen och nära till centrum, Kupolenområdet, Norra Backa handelsplats, Dalarna Science Park, Trafikverket och Högskolan Dalarna. Husen har vackra träfasader med balkonger och området blir grönt och trivsamt.

Borlänge Byggproduktion AB är ett bolag som bildades av Tunabyggen och ett privat företag med syfte att bygga och förvalta två hyreshus med totalt 86 lägenheter i kvarteret Aniara i Jakobsdalen. Sedan april 2022 är AB Stora Tunabyggen ensam ägare till bolaget.

Borlänge Byggproduktion AB är hyresvärd. Uthyrning, drift och förvaltning sköts av Tunabyggen.

86 lägenheter i två hus

Huset med adress Aniaragatan 3 har 35 lägenheter och huset med adress Studievägen 4 har 51 lägenheter. De första hyresgästerna flyttade in den 1 december 2022.

Utrustade lägenheter

Alla lägenheter har balkong med plats för bord och stolar.

Köken är moderna med grå skåpluckor och svarta bänkskivor och är utrustade med fristående spis och diskmaskin.

I badrummet har du tvättmaskin med kombinerad tvätt- och torkfunktion.

Miljövänlig fjärrvärme

Bergvärme i kombination med fjärrvärme från Borlänge Energi kombinerad med både bergvärmepump, solceller och värmeåtervinning från ventilationsluften ger en miljövänlig och driftsäker värme.

Solel

Taken på husen har solenergianläggning som försörjer fastighetselen för husen.

Trähus

Prefament Woodline är en hustyp som tillverkas i trä, vårt mest miljövänliga byggmaterial. Lägenhetsmodulerna tillverkades inomhus i Prefaments verkstäder i Söderhamn eller Kungsör i temperad och torr miljö.

Fasaderna är i trä kombinerat med ett underhållsfritt skivmaterial. Det är svensk fura som värmebehandlas och får en varmt brun färg. Trämaterialet impregneras med brandskyddsmedel, vilket förhindrar fasadbrand.

Trapphus med hiss

Entréerna har passersystem och i trapphusen finns brevlådor. Husen har rymlig hiss med storlek anpassad för bår.

Rökfria hus

Husen och lägenheterna är helt rökfria. Det innebär att det inte är tillåtet att röka i lägenheter, trapphus, på balkonger, vid entréer eller lekplatser.

Sopsortering med ett flertal fraktioner

Soporna sorteras i en nedsänkt sopsorteringsanläggning som ligger i anslutning till infarterna. Där finns behållare för ett flertal olika fraktioner för att göra det enkelt att källsortera.

Fakta:

Antal lägenheter: 86
Rum: 1-3
Boarea: 35 - 74 kvm
Hyra: 5375 - 9135 kr/mån (2022 års hyresnivå)
Inflyttning: 1 december 2022, därefter kontinuerligt när lägenheter finns lediga.

Avvikelser och justeringar kan förekomma i visualiseringar, planlösningar, färgsättningar och i olika inredningsalternativ som vi visar upp här på hemsidan.

Här ligger området

Bofaktablad och broschyr om ditt boende

I vårt bofaktablad hittar du mer information om lägenheterna. Du som är vår hyresgäst hittar information om ditt boende i vår broschyr.

Bild - 1 rum och kök

Bilden visar rummet i en etta, som delas av med en grå hylla. Till vänster i bilden syns kyl/frys, spis och köksskåpen i grått. Väggarna är ljusa och golvet är i trä. 
Senast uppdaterad: