Till innehållet
Till innehållet

Alsbäck - nya bostäder

På platsen där Alsbäcks skola låg planerar Tunabyggen för preliminärt ett 30-tal nya bostäder.

Husens utformning är tänkt att knyta an till byggnadstraditionen i trakten. De preliminära planerna är att bygga hus i trä, med 4-5 lägenheter i varje, samlade kring gårdstun.

Med utsikt över gröna ängar och närhet till Dalälven ska nya moderna bostäder byggas i ett utförande som smälter in i landskapet. Tunabyggen planerar för hyresrätter och Fiskarhedenvillan bygger bostadsrätter i samma område. Trivsamma innergårdar och gemensamma grönytor, lekplats mm ska ge utrymme för samvaro och aktiviteter.

Skissen här nedanför visar hur området kan komma att se ut.

Fakta:

Byggstart: Inte klart

Beräknas färdigt:
Inte klart

Projektledare: Inte klart

Område:
Alsbäck

Preliminär skiss

Preliminär skissbild som visar husens tilltänkta placering i området. Gulmarkerat område, märkt med Ovandal 4:57, är Tunabyggens planerade område. Ovandal 4:36 är Fiskarhedenvillans område.

Preliminär skissbild som visar husens tilltänkta placering i området. Gulmarkerat område, märkt med Ovandal 4:57, är Tunabyggens planerade område. Ovandal 4:36 är Fiskarhedenvillans område.

I en attraktiv del av Borlänge kommer vi nu tillsammans med Fiskarhedenvillan att kunna erbjuda nya trevliga moderna bostäder för gammal och ung, barnfamiljer, ungdomar och pensionärer. Kombinationen bostadsrätt och hyresrätt öppnar upp möjligheter både för den som vill äga och hyra sin bostad och som vill bo i lantlig miljö men ändå relativt nära Borlänge centrum.

Alsbäck erbjuder närhet till centrum och till populära utflyktsmål och rekreationsområden som Torsång, Dalälven med sitt båtliv, Dalsjö golfbana och vacker natur.

Mer information kommer.

I november 2021 presenterade vi gemensamt våra byggplaner på plats på tomten i Alsbäck:

Intresserad?

Är du intresserad av en lägenhet? Ställ dig då i första hand i vår bostadskö via Mina sidor, om du inte redan gjort det. Mer information om hur du kan intresseanmäla dig för en lägenhet i det här kvarteret kommer senare.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter:

Telefon: 0243-733 00

E-post: info@tunabyggen.se.

Senast uppdaterad: