Till nyhetsarkivet

Comhem sänder tv-kanaler digitalt efter sommaren

Övergången till digitala tv-sändningar är framskjuten till preliminärt efter sommaren för att alla ska kunna ta del av viktig samhällsinformation. Com Hem återkommer med nytt datum för övergång till digitala sändningar.

Analog TV utgår efter sommaren

Com Hem planerade en övergång från analoga kanaler till helt digitala under våren 2020 men detta skjuts upp på grund av Coronaviruset Covid-19 till efter sommaren.

Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. Samtidigt kan alla boende registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn.

Com Hem har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English, för ökad tillgång till lokala och globala nyheter.

Vill du veta om du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Mer information hos Comhem

Länk till Comhems hemsida med information på olika språk om digital-tv: https://www.comhem.se/tv/digitalisering

Länkbild till Comhems information om digitalt tv-utbud från och med den 26 maj. Informationen finns på olika språk.