Visa meny
- Hyresgästinfo
- Badpooler och studsmattor
- Balkonger och uteplatser
- Besiktning och underhåll
- Boinflytande
- Bostadsanpassning
- Bredband och TV
- Flytta in
- Flytta ut
- Garage, p-platser och trafik
- Grillning
- Hyra och betalning
- Informationsfilmer
- Kvarterslokaler
- Nycklar
- Självskötsel
- Skadedjur
- Snöröjning
- Störande grannar
- Sopor och källsortering
- Tillval
- Trapphuset och källaren
- Trivselpeng
- Trogna hyresgäster
- Trygghet och säkerhet
- Tvättstuga
- Tyck till
- Vatten
- Ventilation
- Värme
- Årets granne
- Områden
- Seniorboende
- Vi bygger
- Uthyrningsregler
Värna vattnet
Vi använder ungefär 180 liter vatten per person och dygn i våra hushåll. Ungefär en tredjedel är varmvatten. Att värma vatten för dusch, bad, disk och tvätt motsvarar ungefär 20 % av energianvändningen i ett hushåll.
Kostnaderna för vattenåtgång och uppvärmning av varmvatten får alla hyresgäster betala på hyran. Stora energi- och kostnadsbesparingar kan göras när användningen av vatten, framför varmvattnet, minskar. Vatten på fel ställe kan också orsaka fukt- och mögelproblem. Var därför uppmärksam på läckande kranar, rinnande toaletter och hur du använder vattnet i din lägenhet. Det kan orsaka problem både för dig och oss och för miljön.
Förhindra vattenskador och spara energi
- Stoppa dropp! Felanmäl om kranen droppar eller toaletten rinner.
- Använd diskbalja och propp! Skalar du potatis, diskar och sköljer under rinnande vatten? Då rinner mycket vatten mellan fingrarna bokstavligt talat. Tappa upp en balja med vatten och skölj i den istället
- Stäng kranen! Brukar du borsta tänderna och lämna kranen på under tiden? Du spar ett badkar vatten i veckan om du stänger kranen.
- Ta en snabbdusch! Duscha effektivt. Om du kortar ned dina duschtider från 10 min till 5 min halverar du också energianvändningen.
- Tvätta för full maskin! Det går åt lika mycket vatten när du tvättar en tröja som en full maskin. Alltså: fyll maskinen när du tvättar.
- Förhindra stopp! Stopp i avlopp kan orsaka översvämning och vattenskador. Tänk på vad du släpper ut i diskhon, i handfatet, i duschen och i toaletten.
- Rensa avlopp! Rensa och rengör avloppsbrunn regelbundet för att undvika stopp.