- Hyresgästinfo
- Badpooler och studsmattor
- Balkonger och uteplatser
- Besiktning och underhåll
- Boinflytande
- Bostadsanpassning
- Bredband och TV
- Flytta in
- Flytta ut
- Garage, p-platser och trafik
- Grillning
- Hyra och betalning
- Informationsfilmer
- Kvarterslokaler
- Nycklar
- Självskötsel
- Skadedjur
- Snöröjning
- Störande grannar
- Sopor och källsortering
- Tillval
- Trapphuset och källaren
- Trivselpeng
- Trogna hyresgäster
- Trygghet och säkerhet
- Tvättstuga
- Tyck till
- Vatten
- Ventilation
- Värme
- Årets granne
- Områden
- Seniorboende
- Vi bygger
- Uthyrningsregler
Värme
Inomhustemperaturen i Tunabyggens bostäder håller ca 20-21 grader på dagen och 18 grader på natten.
Temperaturen mäts alltid mitt i rummet. Om det är kallare i bostaden så kan det finnas olika orsaker till det. Vid snabba väderomslag med stora temperaturskillnader kan det hända att fastighetens värmesystem inte hinner ställa in och leverera mer värme. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tips för att få ett skönt inomhusklimat
1) Värmen kan inte komma ut i rummet om du ställer stora möbler, eller har långa gardiner, framför dina element. Det behövs minst 40 cm fri yta framför ett element för att det ska fungera rätt.
2) Vädra med tvärdrag i några minuter om du vill byta luft i lägenheten, istället för att låta fönstren stå på glänt hela dagen – då byts luften ut utan att rummet blir svalt. Om du däremot vädrar för att få det kallare är det mycket bättre att istället sänka värmen på elementen.
3) Säg till om tätningslisterna runt fönster och balkongdörrar är trasiga eller saknas
– här läcker annars värmen ut. Kolla dina tätningslister och kontakta Felanmälan om tätningslisterna är trasiga eller saknas.
4) Stäng inte vädringsluckor och ventiler i din lägenhet. Ett hyreshus är byggt för att ha en fungerande cirkulation av luft. Om ventiler är stängda eller igensatta slutar luftväxlingen att fungera effektivt.
5) Dra ner rullgardiner eller persienner på natten
– det är ett bra och enkelt sätt att hindra värmen från att sippra ut när det är kallt ute.
Kallt element?
Det är inte säkert att alla element är varma. Ibland behövs inte mer än något element för att temperaturen i rummet ska vara 20 grader. Därför är det viktigt att du kollar vad du har för temperatur mitt i rummet.
Ojämn värme på element
Det är inte alltid hela elementet är varmt. Är det varmare upptill, är allt i sin ordning. Är det däremot bara varmt nertill eller om det porlar, låter som det rinner inuti elementet? Då kan elementet behöva luftas. Det hjälper vi dig med!