Till nyhetsarkivet

Boel först att flytta in i de nybyggda lägenheterna

Idag kunde hyresgästerna på Meteorgatan 9 och 17 hämta sina nycklar
nycklar och börja flytta in i de nybyggda lägenheterna. Alla lägenheter är uthyrda från första februari.

 

Boel Högberg var först på plats och sken ikapp med vintersolen när hon direkt började flytta in i sin etta.

– Jag var tydligen först ut att skriva kontrakt, först att hämta nyckel och nu är det dags att flytta in. Underbart, kommenterade hon mellan flyttkartongerna.
– Det är min första egna lägenhet så det här är supernice.

De nybyggda husen ligger i kvarteret Solen mitt i Jakobsgårdarna och är på ett rum, två rum eller tre rum och kök. Lägenheterna har genomgående ljusa fräscha ytskikt och öppen planlösning. De som bor på nedre plan har egen ingång och uteplats på baksidan och på övre plan har man ingång från loftgång och på baksidan stor balkong.

– Det är roligt att kunna erbjuda Borlängeborna nya moderna lägenheter i den kanske mest dynamiska delen av Borlänge. Här bor man nära Högskolan, Trafikverket, Dalarna Science Park, Kupolen, Ikea och hela Norra Backa handelsområde, säger Pernilla Bergkvist, marknadschef.

 

På plats för att ta emot de första hyresgästerna fanns under dagen fastighetsvärden Abdi Dahir och projektsamordnare Anna Brask från Tunabyggen:

– Vi vill hälsa de nya hyresgästerna välkomna och finnas till hands för att kunna hjälpa till och svara på eventuella frågor. Allt har fungerat bra och hyresgästerna som flyttar in är förväntansfulla inför sitt nya boende.