Till innehållet
Till innehållet

Nytt studentboende centralt

Bild

Nu flyttar de första hyresgästerna in i det nya studentboendet i Borlänge centrum. Studentboendet vänder sig till de som studerar på gymnasium, Högskolan Dalarna eller andra utbildningar i Borlänge. Adressen är Målaregatan 16.

Nu kan också ungdomar under 18 år som studerar på gymnasium i Borlänge hyra studentrum eller lägenhet hos oss.

- Efterfrågan på bostäder för gymnasieungdomar har gjort att vi nu har ändrat våra uthyrningsregler så att föräldrar kan skriva kontrakt för sina ungdomar, berättar Pernilla Bergkvist, marknadschef.

Nytt studentboende

I det nya studentboendet på Målaregatan 16 finns 13 rum för uthyrning, varav ett rum har plats för två personer.

- Här bor du i eget rum med säng, byrå, ett mindre skrivbord, stol och en hallmöbel. I korridoren finns gemensamma duschar/wc med låsbara bås, gemensamt kök med husgeråd, TV-rum och tvättstuga, berättar Christoffer Ahlenius, studentkoordinator.

Hyran för ett rum ligger på mellan ca 3800 och 4200 kr i månaden. Det större rummet med plats för två personer, och eget pentry, kostar ca 5600 kr i månaden. I hyran ingår möbler, bredband och el.

Fantastiskt läge

- Läget är fantastiskt med tanke på att Högskolan Dalarna snart flyttar till Borlänge centrum. Vad jag vet är det här det första och enda studentboendet i centrum så här långt, säger Pernilla Bergkvist.

Bild
Bild
Bild