Till innehållet
Till innehållet

Våra sommaraktiviteter är viktiga

Foto av två kvinnor framför en Tunabyggen flagga. I bakgrunden barn som spelar fotboll.

Pernilla Bergkvist, marknadschef, och Nasro Omar Ibrahim, aktivitetsledare, i Bananparken, Jakobsgårdarna.

Sommarlovet är slut och nu startar skolan för Borlänges barn och ungdomar. Tunabyggen kan summera sommarens aktiviteter i bostadsområdena där över 600 barn och unga har deltagit.

 

- Vi har ett värdefullt samarbete med Borlänges föreningar som varje sommar kommer ut till våra tre största bostadsområden och kör spontanaktiviteter med barn och ungdomar, berättar Pernilla Bergkvist, marknadschef.

Tio föreningar har ansvarat för en vecka var och varit ute på Bullermyren, Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna. Aktiviteterna arrangeras i bostadsområdet men alla Borlänges barn och unga är självklart välkomna.

- För oss är det viktigt att det finns aktiviteter i våra områden för sommarlovslediga barn och ungdomar. Det är uppskattat av barnen och även av föreningarna som tycker det är kul och givande att komma ut och träffa barn som kanske inte deltar i deras ordinarie verksamhet.

Trygghet och trivsel

Trots en regnig sommar har över 600 barn deltagit.

- Sommaraktiviteterna är en viktig del i Tunabyggens arbete för att skapa trygghet och trivsel i våra områden, säger Cilla Rodin, styrelseordförande i Tunabyggen.

- Vi ser det också som viktigt, och en del i vårt arbete med social hållbarhet att ge ungdomar möjlighet till ett sommarjobb och en egen inkomst. Tunabyggen har i år haft 19 sommarjobbare som gjort ett jättefint jobb.

Roligt

Nasro Omar Ibrahim har varit anställd som aktivitetsledare hela sommaren och ansvarat för kontakterna med föreningarna och varit på plats vid varje aktivitet:

- Barnen har haft roligt och många har återkommit varje vecka och tagit med sig vänner och familj. Det är viktigt att det händer något i området där man bor, särskilt för de barn som kanske inte åker någonstans på sommarlovet.

Ansvariga föreningar

De föreningar som ansvarat för sommaraktiviteter i år är Borlänge Hockey, Rädda Barnen, IFK Borlänge Fotboll, Borlänge Handbollsklubb, Hitta ut (Stora Tuna OK, Domnarvets GoIF och Kvarnsvedens GoIF OK), Bullermyrens IK, Forssa BK, Kvarnsvedens IK, IK Brage och Borlänge Bandy.

Länk