Till innehållet
Till innehållet

Första spadtaget på Läroverksvallen

Foto av fem personer i bygghjälmar och gula västar som tar ett spadtag i en grushög.

Nu startar bygget av 101 nya lägenheter på Läroverksvallen, mellan Röda Vägen och Hagagymnasiet på Hagalund. Det första symboliska spadtaget är taget och den första symboliska spiken är islagen.


Läget är centralt med närhet till skolor, centrum, Sportfältet, Resecentrum, Trafikverket, Dalarna Science Park, Kupolen och Norra Backa handelscentrum.

- Borlänge behöver bostäder, inte minst med tanke på Northvolts etablering, och därför är det viktigt att Tunabyggen nu kommer igång med det här projektet som ska leda till 100-talet nya lägenheter, säger Jan Bohman, styrelseordförande i Tunabyggen.

Här bygger vi hyresrätter i form av ettor, tvåor och treor i storlekarna 35 till 70 kvadratmeter. Entreprenör är Byggpartner.

Första egna bostaden

- Med tanke på att vi bygger många mindre lägenheter här så ökar vi också möjligheten för unga Borlängebor att flytta hemifrån och få sin första egna bostad här, säger Maria Mårds, chef för bygg och förvaltning.

Gemensamt grönområde

Tunabyggen vann kommunens markanvisningstävling för området tillsammans med SHH som byggt bostadsrätter på delar av ytan. Tunabyggen bygger nu hyresrätter på resterande yta och i mitten planeras för gemensamt grönområde med lekpark mm.

- Läroverksvallen är ett bra exempel på hur vi kan förtäta staden och göra det med en blandning av både hyres- och bostadsrätter, säger Jan Bohman.

Mer information

Mer information finns via länken:

Länk

Foto av fyra personer i bygghjälmar och gula jackor som spikar i en spik i en planka. I bakgrunden en byggvepa.