Till innehållet
Till innehållet

Byggstart på Läroverksvallen efter sommaren

Skiss som visar hur nyproduktion på Läroverksvallen kan komma att se ut.

Tunabyggen har skrivit kontrakt med ByggPartner om totalentreprenaden för projektet Vattumannen 1 som omfattar ett hundratal lägenheter på gräsytan mellan Röda Vägen och Läroverksgatan, kallad Läroverksvallen. Byggstart är planerad till efter sommaren, i augusti-september 2022, och inflytt beräknas till hösten 2024.

 

Här ska drygt 5 600 kvadratmeter boyta byggas, med upp till 100 lägenheter i tre till fem våningar. Storleken på lägenheterna varierar mellan ett till tre rum och kök.

- Med det nya kvarteret ger vi möjlighet för både unga och gamla att få en bostad i ett fint läge nära centrum, säger Jan Bohman, Tunabyggens styrelseordförande.

Centralt läge

Det nya kvarteret har ett centralt läge med närhet till det mesta. Härifrån är det gångavstånd till skolor, Borlänge centrum, Kupolen, Resecentrum, Trafikverket, Dalarna Science Park, Sportfältet och Norra Backa handelscentrum, bland annat.

- Här skapar vi stadsmiljö i ett centrumnära område, det känns mycket positivt, säger Tunabyggens byggprojektledare Arne Andersson.

Tunabyggen var en av de två aktörer som vann kommunens markanvisningstävling för området. Mellan hyreslägenheterna som nu byggs och de redan uppförda bostadsrätterna planeras gemensamma grönytor. Utformningen av Vattumannen 1 har gjorts gemensamt av ByggPartner och Arqly i en gestaltningstävling som anordnades av Tunabyggen.

Bilder

Skissbilderna visar hur husen på Läroverksvallen kan komma att se ut.

Mer information

Mer information finns via länken här nedan. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Länk