Till nyhetsarkivet

Årets granne utsedd

Årets granne 2019 heter Karin Arvidsson och bor på Marknadsgatan i området Hushagen i Borlänge.

På onsdagskvällen firades hon av Tunabyggen och Hyresgästföreningen i samband med en middag. Pristagaren fick ta emot diplom, blommor och presentcheck och firades med bubbel, trerättersmiddag och underhållning.

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar, säger Pernilla Bergkvist, Tunabyggens marknadschef.

Trivsamt och bra boende

Priset Årets granne delas ut varje år av Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt och bygger på att grannar nominerar varandra.

Med priset vill Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt lyfta fram det goda grannskapet som en viktig del i att få ett trivsamt och bra boende.

– Vi vill sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder – ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort, säger Pernilla Bergkvist.

– Att lyfta hyresgäster som gör gott kan också inspirera andra hyresgäster till att bry sig om varandra mer och hjälpa varandra, vilket bidrar till trivseln i våra bostadsområden och gör Borlänge ännu trevligare.

Foto av Karin Arvidsson med blombukett och presenter i handen.

Karin Arvidsson, Årets granne 2019.


Foto av pristagaren omgiven av representanter för Tunabyggen och Hyresgästföreningen.

Från vänster Göran Tägtström, Hyresgästföreningen, Agneta Fahleson Ericsson, ordförande Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter, Årets granne Karin Arvidsson, Pernilla Bergkvist, marknadschef Tunabyggen och Ari Perdén, fastighetsvärd Tunabyggen.

Årets granne 2019 – juryns motivering

Juryns motivering till priset Årets granne 2019:

”Årets granne 2019 är inte bara en granne utan också en god vän i nöden som alltid finns där om det behövs och som ser till att den som behöver hjälp får det. Karin har bland annat funnits där för en äldre granne, utan anhöriga, som behövde hjälp. Godare granne finns inte!

Tunabyggen och Hyresgästföreningen vill med det här priset sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder – ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Det är Karin Arvidsson ett levande bevis för och därför tilldelas hon utmärkelsen Årets Granne 2019.”