Till nyhetsarkivet

Årets granne 2018 firades

Årets granne 2018 heter Ulf Niskanen och bor på Klöverstigen i Borlänge. På måndagskvällen firades han tillsammans med sin
granne Hassan Charif som nominerat honom.

Med fanns också Hassans familj med de tre sondöttrarna som Ulf undervisat i svenska och tagit med på utflykter.

– Mina barnbarn älskar honom, skriver Hassan i sin nominering till Årets granne.

En annan god granne som betytt mycket och blivit en ”morfarsgestalt” för grannbarn är Bengt Jokela på Gös Eriks väg. Tillsammans med frun Annica fick han ta emot juryns hedersomnämnande som Årets medmänniska.

– Så otroligt mycket hjälp jag och sonen haft från dessa underbara människor, skriver grannen Nadia Cronlöf i sin motivering.

Pristagarna fick ta emot diplom, blommor och presentcheck och firades med bubbel, trerättersmiddag och musikunderhållning.

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar, säger Kenneth Persson, Tunabyggens ordförande.

Stolta och glada

Priset Årets granne delas ut varje år av Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt. Totalt nominerades 17 av Tunabyggens hyresgäster till Årets granne 2018.

– Alla som nominerats i tävlingen Årets granne är värda en stor eloge. Vi är stolta och glada för att vi har så engagerade människor i våra bostadsområden, säger Agneta Fahleson Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter.

– Engagerade grannar är betydelsefulla och kan vara grunden till en grannsamverkan som ökar tryggheten för alla i ett område.

Med priset Årets granne vill Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt lyfta fram det goda grannskapet som en viktig del i att få ett trivsamt och bra boende.

– Vi vill sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder – ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort., säger Kenneth Persson.

– De här Borlängebornas omtänksamhet kan också inspirera andra hyresgäster till att bry sig om varandra mer och hjälpa varandra vilket bidrar till trivseln i våra bostadsområden och gör Borlänge ännu trevligare.

Foto av pristagarna med inramade diplom och blommor i händerna.

Fr v årets granne Ulf Niskanen tar emot pris tillsammans med Bengt och Annica Jokela som fick juryns hedersomnämnande som årets medmänniska.