Till nyhetsarkivet

Årets granne 2017 bor i Åselby

Igår delades priset till Årets granne 2017 ut. Årets grannar är Lena och Börje Hedén på Tunavägen i Åselby.

Pristagarna beskrivs av sina grannar som goda och hjälpsamma mot alla i trapphuset.

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar, säger Olle Rigborn, Tunabyggens ordförande.

– Alla som nominerats i tävlingen Årets granne är värda en stor eloge. Vi är stolta och glada för att vi har så engagerade människor i våra bostadsområden, säger Agneta Fahleson Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter.

Det är sjunde året priset till årets granne delas ut av Tunabyggen och Hyresgästföreningen och i år firades prisutdelningen med middag och underhållning på en av stadens restauranger.

– Vi vill med det här priset sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder – ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort, säger Olle Rigborn.

 

Juryns motivering

Juryns motivering till priset Årets granne 2017:

”Årets granne 2017 är ett par. De är goda och hjälpsamma mot alla i trapphuset. Ibland plingar de på dörren hos någon granne och kommer med nybakat kaffebröd eller matbröd. De är äldst i trapphuset men enligt grannarna skulle man kunna tro att de är yngst. De beskrivs som de bästa grannar och är värda att vinna utmärkelsen Årets granne.
Tunabyggen och Hyresgästföreningen vill med det här priset sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder – ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det är Lena och Börje Hedén ett levande bevis för och därför tilldelar vi dem utmärkelsen Årets Granne 2017.”


På bilden från vänster:
Agneta Fahleson Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter, Matts Hammarqvist, vice ordförande i Tunabyggens styrelse, Terese Olsson som uppmärksammades för att hon nominerat vinnarna, och längst till höger vinnarna av Årets granne 2017 Lena och Börje Hedén.